PATRICK EKWALL’S SUCCESS STORY!

PRESS MEDDELANDE•   AUG 21, 2018 11:15 CEST

Difficult By P är en uppstickare i den framgångsrika svenska sneakerbranschen och är kanske mest känt för att det är grundat av TV-personligheten Patrick Ekwall, som dessutom designar alla skor själv.

Nu ska DBP expandera och företagets första crowdfunding slutade med en praktfull succé.

Kampanjen hann inte ens öppna för allmänheten innan den uppnått sitt mål: 1,5 miljoner kronor.

“Jag är överväldigad på alla sätt. Det här trodde jag aldrig i min vildaste fantasi. Mest lycklig är jag över att så många av våra kunder valde att investera. Det är det bästa av alla tecken på att vi gör något som är väldigt bra”, säger Patrick Ekwall.

Difficult By P har varit Ekwalls ”hobbyverksamhet” sen 2011.

Först gjorde han kostymer och jackor, men sen ett par år tillbaka har det övergått nästan helt till sneakers i en high end-produktion, handsytt och helt producerat i Italien.

”Jag letade länge och hittade till slut den här fantastiska lilla familjeägda fabriken utanför Venedig som gör sneakers åt stora modehus som Dior och Louis Vuitton. På något vis klickade vi och jag vågar påstår att de gör den bästa speakern i hela världen. Det har förstås varit en stor fördel för oss”, menar Ekwall.

Idag säljes Difficult By P primärt online via www.difficultbyp.com och i egna butiken på Birger Jarlsgatan 18 i Stockholm, men ser nu över möjligheterna att finnas tillgängliga i utvalda butiker över hela landet.

”Vi är ju fortfarande väldigt små och det kommer inte finnas något som helst utrymme att sväva iväg. Vi behöver fortsätta jobba hårt för att nå nästa steg i vår utveckling. Men framgången i vår crowdfunding ger oss ett väldigt fint utrymme att expandera och ta nya andelar. Samtidigt som det ger en jävulsk självförtroendekick”, säger Patrick Ekwall.

Difficult By P:s crowdfunding gick via FundedByMe.

”Crowdfunding är ett fantastiskt verktyg för att involvera sina fans i bolagets framgång. Därför är vi otroligt glada över att se det enorma stöd som Patrick och Difficult By P har fått, och vi ser fram emot att följa resan de nu skall göra tillsammans” säger Joachim Dworén, Head of Sales på FundedByMe.

Difficult By P, luxury sneakers, handmade and affordable

www.difficultbyp.com