We Love to be Difficult!

Difficult By P är ett svenskt sneakersmärke för killar och tjejer som är unikt i historia, design och kvalitet.

Alla våra sneakers är handsydda i italienskt kalvskinn i en av världens mest kända familjeägda skofabriker i lilla Fiesso d’Artico utanför Venedig.

Det är samma fabrik som gör alla sneakers åt bland andra Louis Vuitton och Dior och det för första gången ett svenskt märke fått möjligheten att producera sina sneakers här.

Samma fabrik, samma skomakare, samma utsökta material, samma hantverk. Men ett helt annat pris.

Vi gör en dressad sneaker som du kan använda vid alla tillfällen, till vardag och fest, till jeans och kostym/klänning, till jobbet eller till en lång promenad.

För tjejer och killar.

Det är den kända svenska sportjournalisten, Patrick Ekwall, som är P.et i Difficult och han har jobbat hårt för att få sin dröm att gå i uppfyllelse och än i dag är det Patrick som ritar och designar alla våra sneakers, in i minsta detalj.

Vi vågar påstå att det är världens bästa, skönaste och snyggaste sneaker.

And we love to be Difficult.

Ett utsökt hantverk

Alla våra skor är tillverkade i italienskt kalvskinn från Toscana och producerad i en av världens mest kända familjeägda skofabriker i lilla Fiesso d’Artico utanför Venedig. Fabriken gör även sneakers åt stora välkända skomärken som exempelvis Louis Vuitton, Balenciaga och Dior och det för första gången ett svenskt märke fått möjligheten att producera sina sneakers och accessoarer här.

Eftersom vi skickar vår design till de bästa skomakarna i världen behöver vi eller våra kunder aldrig oroa sig över kvaliteten. Du kan tycka vad du vill om utseendet, men du hittar ingen sneaker som håller samma kvalitet och komfort.

Alla skor är randsydda för hand och tillverkningen består av 20-30 olika moment.
Vi kompromissar aldrig kvalitet med någonting – vare sig det gäller material, sömmar eller den minsta detalj.

Det mest unika med våra sneakers är att de är täckta med kalvskinn även på insidan, vilket gör att skon andas naturligt.
Du kommer att förstå vad vi menar..

Bakom kulisserna i den italienska skofabriken med deras VD.

Se hur våra sneakers och accessoarer blir tillverkade. Denna skofabrik arbetar med andra exklusiva skomärken som, förutom Difficult By P, Louis Vuitton och Dior.

Kvalitet och hantverk designad för den modemedvetna mannen och kvinnan.

Difficult By P designar sina sneakers och accessoarer efter Patrick Ekwalls idéer och design, med influenser från hela världen. Med material av högsta kvalitet på marknaden från Italien och världens mest ansedda skomakare baserar vi vårt hantverk på många års erfarenhet, vård och noggrannhet. Vi kompromissar inte kvaliteten för någonting – vare sig det gäller material, sömmar eller den minsta detalj, som en knapp eller söm.

Hos oss